2012. október 18., csütörtök

Elakadás...

...és itt fogyott el a Drops Baby Merino "fáradt pink"...
Sajnos Barkáéknak is...
Picit várok, hátha lesz, vagy kénytelen leszek a csipkeszegélyt szürkéből megcsinálni, az még van, aztán lezárom a fáradt pinkkel...
Sok időm nincs, ajándék lesz, határidős.

2012. október 15., hétfő

Ha lakásfestésen gondolkodsz...

...érdemes megnézni ezt az oldalt, elképesztő mennyiségű ilyen gyönyörű fotót, és a hozzájuk tartozó színpalettát lehet tanulmányozni. Az összeset végignézni szinte lehetetlen, de lehetőség van szűrni szín szerint és a fotó témája szerint is. Nekem a vizesek a kedvenceim :)

El tudnék képzelni pl. egy helyiségben fehér bútort, homokszínű falat, és kék kiegészítőket...

 

De a lehetőségek száma szinte végtelen..
Csak néhány példa:




 


 Erről az utolsóról pedig eszembe jutott, hogy egy kicsit a kézimunka témánál is maradjunk, hogy akár arra nézve is meríthetünk inspirációt, hogy milyen fonalakat, vagy épp textileket kombináljunk egymással...

De szívből ajánlom az oldal megtekintését akkor is, ha épp sem festeni, lakást felújítani, sem kötni, horgolni, vagy varrni nem akarsz...(bár ilyen létezik egyáltalán? legalább agyban valamit mindig, nem?)
Egyszóval kattintsatok és gyönyörködjetek!
Jó szórakozást!


2012. október 11., csütörtök

Cipő-tuning

Valami egészen nagyszerű ötletet találtam a Pinterest-en! Nézzétek csak!
Leírás szükségtelen, a képek önmagukért beszélnek. A sima fehér csuka szerintem bármelyik kínaiban kapható, kérdés csak a festék, de gondolom egy valamirevaló hobbiboltban tudnak segíteni...

forrás

Ezt is egyszer meg kellene csinálni, nem ???

2012. október 9., kedd

Újrapulcsi 2. fejezet

Még tél végén kezdtem el ezt a pulóvert, kétféle bontott fonalból. Azért kétféléből, mert a színes túl színes volt, a szürke meg túl kevés. Összefogtam hát a kettőt, így a színes rész kicsit lágyabb lett.


Raglán ujjú, színes az eleje - háta, szürke az ujja és a nyakrész.


Tulajdonképpen azért tartott eddig az ügy mert a nyakával nem tudtam zöld ágra vergődni. Többféle megoldást megpróbáltam, többször visszabontottam... Egyszerűen nem tudtam dönteni, az biztos volt, hogy garbó nem lehet, mert az engem idegesít. Nyitott sem lehet, mert akkor meg mi értelme egy ilyen meleg pulcsinak? Nem lehet semmi különleges, mert az egész nagyon egyszerű, eltekintve a színétől, szerintem sok lett volna rá valami extra nyakmegoldás. Közben pedig már tavasz, majd nyár lett, és hagytam az egészet...
Most vettem újra elő, hogy már csípősek a reggelek. Egyszerű lustakötéssel letudtam a nyak-ügyet.


Az ujja hossza kissé túlzó, én így szeretem.
Szeretem, ha kilóg a dzsekiből, és ha fázik a kezem, akkor ráhúzhatom.


Ma fel is vettem, nagyon jól szolgált reggel. A szürke fonal egy gépi kötésű férfipulóverből van, a bevarrt címke szerint tiszta gyapjú, fincsi meleg :)

A bejegyzés végére pedig még egy kis simogató őszi napfény:


Ezzel köszöntöm új olvasóimat (néhányuk már nem annyira új, de elmaradtam ezzel...)
Anice, Katus, Bettina, Jutka, Aranyperzsa, Elinor17, Sublót, Emerencia, VRJúlia, Tündérlátta, fogadjátok szeretettel :)

2012. október 5., péntek

Kis őszi dekoráció

Először is gondoltam, ha már úgyis megyek a Csarnokba krumpliért meg káposztáért, akkor szedek az odavezető úton egy kis gesztenyét, rengeteg hullik ilyenkor, jó ha nem taglózza le az embert, mikor az ebédnekvalóért teker. Sajnálattal kellett azonban megállapítanom, hogy arrafelé egy kissé túl gondos népek laknak, délelőtt tízkor az egész utca fel volt takarítva, se gesztenye, se levél, se semmi...
Hát akkor muszáj vennem egy kis apróvirágú krizantént, pedig van több nagy tő is a kertben, de 200 forint, nem lehet otthagyni, legalább egyet!


Hazafelé jövet aztán mégis tudtam szedni egy-két marék frissen lehullott gesztenyét, ha-ha, nem voltatok elég szemfülesek, igaz? Egész nap mégsem lehet a gesztenyét kotorászni az útról!
No. Most akkor már a két alapanyagot össze kell kombinálni. Kaspót, kosarat, ilyesmit ugye szigorúan nem szabad venni, így is tele van vele a ház, meg a padlás... (bögrét sem!!!)
Na jó, de egyik sem pont a megfelelő méret. Beletettem tehát a virágot egy csuhé-kaspóba, ami túl nagy volt neki, de most át nem ültetem, főzni kellene már rég, meg amúgy is, majd megy ki a kertbe...körbeszórtam kaviccsal.


Ezután az egészet beletettem egy nagyobb kosárkába, és köré raktam a gesztenyét.



Ezt a legyet meg nem tudom, miért fényképeztem le... jó ötletnek tűnt...



Sanyi közben élvezte a napsütést...


Azt hiszem, ő örül, hogy itthon vagyok, felmentvén őt ily módon a ház őrzésének felelőssége alól, gyakorlatilag szétalussza az agyát :D :D :D



A kompozíció pedig ilyenre sikeredett:



Szép hétvégét mindenkinek!

2012. október 4., csütörtök

Új cím

Otthon Művek
Ez az új címem. Mert jelenleg itt dolgozom. Fizetés nélkül, persze. Így tehát ennek hamarosan meg kell változnia, de ez a cím tetszik nekem, szóval valószínűleg megtartom. Egyébként is, bemutatni való kézimunka nem mindig akad, időről-időre eddig is traktáltalak benneteket egyebekkel is, kert, konyha, vagy egyéb témákban. Sokszor volt viszont olyan, hogy eszembe jutott valami, de aztán csak legyintettem, mégsem raktam fel, mondván, ez mégiscsak egy kézimunkás blognak indult valaha... Ezután legalább nem lehet senkinek az az érzése, hogy "hogy kerül a csizma az asztalra?"
Szeretettel várom továbbra is minden kedves blogszomszédasszonyomat, a rendszeres, az idetévedő, a leendő és a zugolvasókat is!
Gyertek, nézelődjetek! Szeretem és várom a kommentjeiteket!
Ha az új kinézetemhez is hozzászóltok, örömmel veszem!

 Ő itt a kúszó jázminom a kertben.
 Sajnálatos módon illata nincs, és kapaszkodni sem tud, kötözni kell, de gyönyörűségesen virágzik még mindig.

Csodásak a fények. Az ilyen őszt még szeretem!



 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...