2012. május 19., szombat

Részeredmény futórózsa ügyben

Volt nekem egy tervem....
(Jó, nem egy, rengeteg, de most erről a tervről van szó ((amúgy nagy tervező vagyok elméletben, kizárólag azt nem tervezem meg soha, amit csinálok)), na mindegy...)
Szóval volt ez a tervem nekem a futórózsákkal, paddal, miegymással...
A növényzet csak részben működik együtt velem.


Először is a futás. A három tőből a legbelső kicsit alul, kicsit felül futkos. A középső felnyúlt az égbe, és csakis a felső részén produkál bármit. A külső pedig, nos... ő egyáltalán nem fut sehova.
Lehetséges, hogy a terv nem elegendő, kellene némi hozzáértő kezelés? Metszés mondjuk? Nehogy azt gondoljátok, hogy nem jutott eszembe! Utána is nézegettem kicsit. Hát ez a legjobb a mai információs társadalomban! Csak ráguglizol, és ott van! Rengeteg okosság! Sajnos ettől még tanácstalanabb lesz az ember, mint annak előtte. Aztán hagyja az egészet, mert jártában keltében nézi mások kertjeit, és arra a köetkeztetésre jut, hogy a legeslegszebb, legdúsabb, legfutóbb rózsákat biztos nem piszkálják, hogy metszegetnék már, amikor felfut a ház tetejére? Nem igaz?
Szóval még bizakodom ezügyben. Amúgy pad már van, megfelelően kopott, direkte igy szereztem. Mondjuk a férjem rendbe fogja tenni, és lefesteni, de majd újra megkopik kellően, mire megvénülök és meglesz a többi kellék, úgymint galambősz haj, takaró, macska, unoka, stb...
Aztán még van egy kis probléma a szinekkel is. Főként azzal az eggyel, amit legeslegjobban akartam, a fehérrel. Tavaly még nem nyilott, most készülődik először. De tessék már mondani, fehér ez?!
Határozottan rózsaszinesbe hajlik
Némelyik még pöttyös is

Hm....

Mondjuk még ez sem reménytelen, mert a sárga is igy néz ki, amig ki nem nyilik:

Amikor pedig kinyilik, akkor határozottan egyszinű sárga:

A piros az viszont piros, itt hiba nincs.

Csak ez meg nem fut.
Túl nagyok az igényeim?

Persze ne értsetek félre, szeretem ám én mindet!
Majd szépen éveken keresztül óvom, féltem, nevelgetem őket, és egyszer csak olyanok lesznek,  amilyennek elképzeltem. Olyan ez valahol mint a gyereknevelés...
Ja, hogy ők sem olyanok egyáltalán, mint ahogy elképzeltük?
Hát ez benne a szép, nem?


2012. május 9., szerda

Virágtartó


Talán még emlékeztek rá, csináltam egy ilyen festett virágtartót, nagyméretű konzervdobozból.   Először lefújtam fehér festékspray-vel, aztán vékony ecsettel, kék Trinát festékkel kipingáltam, és nagyon örültem, hogy tetszik Nektek. Nekem is tetszett.
                                                                    


 Ezen felbuzdulva megcsináltam ugyanazt forditva.



Aztán még egy kis szolid pöttyöset...


Aztán ugyanazt forditva...



Aztán felpakoltam őket az ősszel kivágott két beteg meggyfából megmentett, és családom férfitagjai által az általam kijelölt helyre beásott két kétágú csonkra.
Majd beültettem virágokkal.
Igy festenek együtt.

A kékek:


A fehérek:



Mindannyian együtt:



Mit szóltok?
Megérte azt a kis festéket?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...